zaterdag 17 mei 2008

Etentje

Enkele weken geleden was Lautje hier bij mij in the middle of sunny Denmark (vanaf heden weer gewoon “the middle of Danish nowhere”). Ook Jessica, de vriendin van klasgnoot Remco, was toen voor een aantal dagen overgekomen. Zoals de trouwe lezer wellicht nog weet, was dat een prima reden om met de hele klas plus aanhang (voor zover van toepassing en aanwezig) een avond heerlijk te barbeknoeien. Direct werden er toen al plannen gesmeed voor de klassikale aanschaf van een grill, zodat we op de mooie zomeravonden die we hopen nog voor ons te hebben te kunnen barbecuen.

Omdat onze domicilie, Flyvestation Skrydstrup, nog altijd een militaire basis is en militairen nu eenmaal vasthouden aan bepaalde regels moest er, alvorens tot aankoop van een grill over te gaan, nog wel het één en ander geregeld worden. Deze week bereikte ons het bericht dat al deze hobbels genomen zijn en was er groen licht voor het aanschaffen van een grill. Gelukkig houden Denen ook wel van een stukje zwartgebakken vlees en aangezien het daarvoor nu het seizoen is zijn de grills hier grootschalig in de handel.

Nu we ons de trotse eigenaren kunnen noemen van een prima, doch uitermate vriendelijk geprijsd modelletje, was het gisteravond tijd om deze uit te proberen. En ik moet zeggen, ik heb er van genoten! En niet om u de ogen uit te steken hoor, maar hierbij wat foto's.

Geen opmerkingen: